czskpldeen
Witaj
Użytkownik: Hasło:
Zapamiętaj:
Rejestracja! | Hasło?

Strony: [1]   Do dołu

Autor Wątek: pravo vyskusat elektronicky pristroj?  (Przeczytany 39426 razy)
marionk

« : Lipiec 26, 2011, 04:57:40 pm »

Ahojte,

viete niekto, ci mam v Nemecku ako spotrebitel PRAVO pred zakupenim elektronickeho pristroja pozadovat jeho vyskusanie?

Diky moc
scorpio131170

« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2011, 08:03:15 pm »

Ahoj,
pristroj si zakoupis a pokud s pristrojem nejsi spokojen, tak ho muzes do 14-ti dnu vratit a penize ti jsou povinny vratit.
Schovej pro jistotu baleni, ale ze zakona to neni nutne, ale vyhnes se zbytecnym dohadum.

Mej se. A.  Mrugnięcie
kleena

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2011, 08:14:50 pm »

Nemas primo pravo ho pred zakoupenim vyzkouset (predstavuji si zkouseni sekacky na travu nebo lesticky na parkety v obchode...), ale
  • Neni vylouceno, ze ti ho obchodnik sam predvede nebo te ho necha zkusit - cim luxusnejsi pristroj, tim lepsi sance.
  • Pokud ho koupis online, mas 14-denni pravo ho vratit bez udani duvodu, pokud te prodejce spatne pouci (pouceni o pravu na odstoupeni od smlouvy ti musi dodat v psane forme pred uzavrenim smlouvy/uskutecnenim nakupu), pak dokonce mesic.
  • Koupis-li pristroj v nekterem z velkych obchodu (Saturn, Mediamarkt), mas moznost ho do 14 dnu bez udani duvodu vratit, v praxi uz mi veci vzali i po mesici. A nikdy mi pri vraceni nedelali problemy. Na toto sice nemas zakonny narok, ale obchodnik ti ho priznava sam.

Hodne stesti Uśmiech

A opice mínusují a mínusují...
i.Shag
marionk

« Odpowiedz #3 : Sierpień 01, 2011, 02:10:44 pm »

Dakujem velmi pekne za obe odpovede! Uśmiech
Moc mi to pomohlo, islo o to, ze tovar mi odmietli vyskusat (v podstate je jedno, o co islo) a az doma som zistila, ze pristroj nepracuje tak, ako som si predstavovala (kedze nemcina nie je moja matercina, cosi som prehliadla pri vysvetlovani predajcu).
Za tovar mi ale vratili peniaze, takze je vsetko v poriadku.
marionk

« Odpowiedz #4 : Sierpień 01, 2011, 02:12:08 pm »

Este dodam, ze odpovede som citala PRED vratenim tovaru, len som uz nemala cas tu reagovat, aby ste si nevysleli, ze ste mi vypisovali odpovede zbytocne.
Chcela som len vediet, ked mi odmietnu vratit peniaze, ci mam pravo sa odvolat na to, ze pristroj mi pred zakupenim odmietli vykusat.
Strony: [1]   Do góry

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!

Regulamin | Kontakt | © Autostop.pl 2009-2024

Zahnarzt München |

Stránka byla vygenerována za 0.00786 sek. Na databázi bylo odesláno 11 dotazů